Beneficiile pompei cu tocător pentru gospodărie

Pompa cu tocător pentru fosă septică este cea mai bună alegere pentru multe case și spații comerciale. O asemenea pompă are rolul de a mărunți particulele din apele reziduale, pentru ca acestea să poată parcurge mai eficient traseul în sistemul de canalizare.

Cum funcționează?

Pompa funcționează fie în bazinul fosei septice, fie în subsol, iar atunci când apa se scurge din casă, ajunge prin conducta de canalizare direct în fosa septică.

Ulterior, când apa ajunge la un anumit nivel, plutitorul pompei dă comanda de pornire iar pompa începe operațiunea de tocare și evacuare.

Cu toate astea, nu toate casele au nevoie de o pompa cu tocator pentru că în mod normal apele reziduale trec prin conducte în cădere liberă, prin urmare, nu este necesară o pompă submersibilă cu tocător întrucât forta gravitațională își face treaba într-un astfel de caz.

Cum se montează pompa cu tocător în fosa septică?

Pompa se poate monta într-o fosă septică existentă sau poate fi montată într-un cămin după fosă. Dacă fosa ecologică deține o singură cameră dar există țevi de drenaj la ieșire (nu se scurge într-o canalizare) atunci nu este indicat să o montezi în fosă.

De obicei, pompele cu tocător nu necesită mentenanță. Acestea pot fi afectate ocazional de reziduurile care se depun și care trebuie îndepărtate pentru a evita orice problemă. În principiu, cea mai bună modalitate pentru menținerea pompei într-o stare bună de funcționare este urmarea recomandărilor producătorului.

Cum alegeți o pompă de apă cu tocător?

Pompele submersibile sunt realizate din diverse materiale, au dimensiuni și puteri variate, tocmai de aceea la momentul alegerii trebuie să țineți cont de aspecte precum puterea motorului, debitul pompei, materialul din care este construită.

Un aspect deosebit de luat în considerare la momentul alegerii este numărul de oameni care locuiesc în casă și practic rata de utilizare a pompei. Dacă este vorba de mai puțin de 3 persoane, o pompă de 0,5 kw sau mai mică este ideală. Țineți minte că în funcție de putere pompa pentru fosă oferă și randamentul dorit.

Durata de viață a unei pompe este direct influențată de orele în care este funcțională. Este indicat să se achiziționeze o pompă cu putere mare chiar, dacă este mai costisitoare, tocmai pentru în timp investiția se va amortiza. Prin urmare, o pompă cu putere mai mare va avea o durată de viață mai lungă.

Care este debitul pentru o pompă cu tocător?

Debitul este o măsură a cantității de apă pe care pompa submersibilă poate să o transporte într-o oră și este măsurat în metri cubi pe oră sau litri pe minut. Acesta este în general direct proporțional cu puterea motorului și variază în funcție de adâncimea de la care trebuie să fie pompată apa.

Care sunt opțiunile pentru pompa de vidanjare? 

Pompele submersibile utilizate pentru apa murdară cu tocător trebuie să aducă totodată protecție termică deoarece această funcție previne supraîncălzirea oprind automat pompa.

Acest aspect este unul esențial pentru a preveni defectarea pompei iar mentenanța regulată te va ajuta să identifici problemele comune ce pot să apară pe parcursul utilizării.

Share on Google Plus

Leave a comment