Avocat Roxana Pop lamureste – ce poti face cand sotul ameninta cu divortul si cu evacuarea din casa?

In viata de obicei nu totul decurge asa cum ne dorim. Astfel ca dupa ani de casnicie se poate ca viata alaturi de sot/sotie sa nu mai fie atat de frumoasa ca la inceput, sa nu va mai intelegeti si sa decideti ca drumurile voastre sa o ia pe cai diferite. Totusi acesta este unul dintre acele scenarii pozitive, in care ambii soti se pun de acord si rezolvati problemele pe cale amiabila.

Insa ce poti face atunci cand sotul ameninta ca divorteaza, te da afara din casa si vrea sa ia copiii? Atunci cand lucrurile scapa de sub control si apar neintelegeri de acest gen, ajutorul poate veni de la un avocat Cluj precum Roxana Pop. Poti vedea pagina web principala daca accesezi roxanapop-law.ro.

Cum sa iti protejezi drepturile cu ajutorul unui avocat

Exista diverse situatii in care poate aparea abuzul din partea sotului sau a sotiei. Abuzul nu este numai de natura fizica, ci poate insemna si privarea de a vedea copiii sau de a sta in continuare in casa sau apartamentul in care locuiti.

In astfel de cazuri este nevoie de ajutorul unui avocat civil Cluj. Roxana Pop este un avocat de drept penal si civil si iti poate explica mai concret ce demersuri trebuie sa faci si care sunt drepturile tale in astfel de situatii.

Avocat Roxana Pop aduce in vederea persoanelor care se afla in astfel de situatii cateva articole din Codul Civil care atesta faptul ca bunurile dobandite in timpul casatoriei apartin ambilor soti. Exceptie de la acest fapt o fac anumite situatii despre care poti afla mai multe in articolul 340 din Codul Civil, referitor la bunurile proprii.

Sotul/ sotia nu poate limita drepturile partenerului

Uneori apar situatii tensionate intre soti si certurile, alaturi de nervi fac oamenii sa ia decizii gresite. In astfel de momente putem sa ne confruntam cu cazuri in care sotul spre exemplu da afara din casa sotia si ii interzice sa isi mai vada copiii. Aceste actiuni nu sunt permise, nu sunt legale. Asta pentru ca sotii au aceleasi drepturi pana se ajunge in instanta si se impart bunurile si se decide cui revine custodia copiilor.

Avocat Roxana Pop recomanda ca orice persoana aflata intr-o astfel de situatie sa ceara imediat ajutor de specialitate, sa apeleze la un avocat. Asta pentru ca vei fi indrumat cu privire la pasii pe care trebuie sa ii faci astfel, la drepturile pe care le ai. Orice dovada de incalcare a unor drepturi poate fi proba la dosarul pe care avocatul il va prezenta instantei atunci cand va fi cazul.

Despre ajutorul pe care il primesti de la avocat poti vedea mai multe aici. Avocat Roxana Pop Cluj poate fi ajutorul de care ai nevoie daca sotul te da afara din casa si iti interzice sa iti mai vezi copiii, precum si amenintarea cu divortul. Toate acestea trebuie decise de instantele de judecata daca nu exista un acord comun intre voi, orice masura aplicata dupa bunul plac fiind considerat abuz.

Acceseaza pagina roxanapop-law.ro pentru a afla mai multe informatii si cere ajutorul daca te afli intr-o astfel de situatie.

Contact:

contact@roxanapop-law.ro

Share on Google Plus

Leave a comment