Atelier de reparatii turbosuflante in orasul tau

Masinile cu motoare Diesel au reprezentat o adevarata revolutie la aparitia lor. Cu o istorie de peste un secol in spate, aceste motoare au constituit baza a numeroase vehicule pe care le folosim inca la scara larga in lume. Incepand de la banalele autoturisme, la autocamioane de mare tonaj si locomotive, motoarele Diesel putem spune ca au reprezentat multa vreme cheia dezvoltarii umane.

Cu timpul insa, nevoia de a obtine si mai multa putere a condus la aparitia a unor noi inovatii in acest domeniu. Astfel au aparut turbosuflantele, o serie de piese devenite astazi aproape nelipsite pe motoarele Diesel. Concepute sa genereze si mai multa putere motorului, acestea ridica insa si o serie de probleme, dat fiind efortul si suprasolicitarea pe care le presupun functionarea acestora.

Nu trebuie sa iti faci insa probleme, din acest punct de vedere. Astazi, ai ateliere de reparatii turbosuflante chiar in orasul tau, fara a mai fi nevoie sa trimiti pisele de acest gen la service-uri specializate prin tara. Sa vedem insa care ar fi oportunitatile pe care ti le ofera turbosuflantele si cum ai putea sa beneficiezi de ele.

Cum functioneaza o turbosuflanta

Pana a vorbi insa despre reparatii turbosuflante si locurile in care poti beneficia de aceste servicii, ar trebui sa vedem mai intai cum functioneaza motoarele Diesel si care ar fi rolul unei turbosuflante in aceasta ecuatie.

Inainte de toate, trebuie spus ca motorul Diesel a fost brevetat inca de la sfarsitul secolului 19, devenind rapid vedeta targurilor internationale de profil. Practic, putem spune ca acestea au reprezentat o adevarata revolutie la nivel industrial, conducand la dezvoltarea unei serii intregi de ramuri. Astfel, dincolo de industria constructoare de masini, motoarele Diesel au inlocuit treptat motoarele cu aburi ale locomotivelor, conducand la dezvoltarea si extinderea retelelor de cai ferate in intreaga lume.

Nu este mai putin adevarat ca acestea au avut si un rol in dezvoltarea industriei petroliere, cata vreme cererea de motorina la nivel mondial a devenit una substantiala. Pe scurt, ca principiu de functionare, motorul Diesel se bazeaza pe comprimarea gazului aspirat in cilindri, care, odata incalzit la temperatura mare, va conduce la arderea combustibilului pulverizat in camera speciala cu ajutorul unui injector. In cazul de fata, combustibilul folosit este motorina, care are o temperatura de aprindere de circa 900 de grade.

Acesta ar fi principiul de functionare de baza. Pentru a mari insa capacitatea motorului, majoritatea motoarelor Diesel moderne folosesc sisteme de supraalimentare si turbosuflante pentru aer. Acestea au rolul de a livra atat combustibil suplimentar, cat si aer in cantitati si la temperaturi crescute, pentru a accelera procesul de ardere. Astfel, randamentul devine unul mai bun, insa si efortul este unul pe masura.

Acesta conduce in final la suprasolicitarea turbosuflantelor si a pieselor adiacente, care necesita intretinere si service pe masura. Din fericire, ai astazi la dispozitie ateliere de reparatii turbosuflante la indemana, pentru ca motorul tau sa isi recapete puterea.

Share on Google Plus

Leave a comment