Atacul de panica poate fi tratat in Centrul PsihArt

De-a lungul vietii noastre intampinam fel si fel de situatii noi, in care pur si simplu nu stim cum sa reactionam. In unele cazuri chiar avem nevoie de un psihic de fier. Unele situatii de care ne lovin lasa in urma si consecinte. Un exemplu poate fi si atacul de panica, subiect pe care il vom trata in cele ce urmeaza.

Cum poti sti ca suferi de atacuri de panica?

Atacul de panica este de fapt o reactie de moment, ce apare instantaneu si se manifesta in general printr-o teama foarte mare, senzatie de neliniste si de anxietate. In momentul in care ai parte de un atac de panica, simti ca iti pierzi contrulul asupra propriului corp sau chiar poti avea impresia ca te confrunti cu un infarct miocardic.

Aceste atacuri de panica isi fac aparitia in momentele stresante ale vietii. Poti avea parte de ele din cand in cand sau chiar in mod frecvent. In general, majoritatea dintre noi ne confruntam cu ele de doua, trei ori de-a lungul vietii.

Sa vedem in continuare cateva simptome dupa care vei recunoaste atacul de panica:

  • O teama inexplicabila de a pierde controlul;
  • Incepi sa transpiri intens;
  • Ai senzatia ca te afli in pericol;
  • Apar palpitatiile si iti creste ritmul cardiac;
  • Tremuri, apar frisoane;
  • Resimti o durere la nivelul pieptului si respiri cu dificultate;
  • Simti ca ametesti si chiar te ia o stare de lesin;
  • Resimti furnicaturi la nivelul extremitatilor membrelor.

De la caz la caz pot aparea si alte semne ce denota faptul ca avem de-a face cu un atac de panica.

Cum poti gestiona un atac de panica?

Inca de la primul tau atac de panica trebuie neaparat sa te adresezi unui specialist in domeniu. Desi atacul de panica dureaza doar cateva minute, acesta poate avea consecinte destul de grave asupra psihicului tau. Poate aparea chiar frica de a face anumite lucruri si astfel vei incerca sa le eviti pe cat posibil.

Specialistii spun ca nu poti gestiona de unul singur un atac de panica. Adreseaza-te unui psihoterapeut care iti va recomanda o serie de sedinte ce te vor ajuta in timp sa previi astfel de situatii.

In cazul in care ai nevoie de consiliere psihologica Bucuresti, iti recomand sa te adresezi unui psihoterapeut din cadrul Centrului PsihArt. Aici gasesti o intreaga echipa de specialisti care detin pregatirea si experienta necesara astfel incat sa te poata ajuta sa treci cu bine peste atacurile de panica sau alte probleme psihologice cu care te confrunti.

Nu astepta ca problema sa se agraveze si ia masuri din timp! Imediat dupa primul atac de panica, fa-ti o programare pentru sedinte de psihoterapie. Regasesti mai multe detalii in acest sens accesand site-ul oficial al Centrului PsihArt – psihart.ro.

Share on Google Plus

Leave a comment