Amenajarea unui apartament cu doua camere – idei de pus in practica

Apartamentele nu foarte generoase ca suprafata impun poate o provocare in modul in care pot fi decorate – sa nu aglomerezi casa inutil, sa nu fie ceva prea mult sunt cateva dintre grijile firesti. Va conta fiecare alegere, fiecare decoratiune pentru ca in final imaginea sa fie despre un ansamblu de elemente in armonie unele cu altele.

O recomandare, mai intai de toate, este magazinul online DecoDepot. Vei regasi aici o varietate de decoratiuni pentru toate gusturile si bugetele. Tine cont de catalogul de produse aici si creeza decorul de vis pe care ti-l doresti.

Schema cromatica simpla si finisajele nu prea multe

Unul din sfaturile pentru cei care au apartament nu foarte mare, cu doua camere, este sa mizeze pe o schema cromatica simpla. Evita panourile decorativa texturate si culorile intense. Asta pentru ca va crea o tensiune vizuala. Dintre cele mai preferate alegeri sunt peretii albi sau cel mult pastelurile, in functie de ce transmite fiecare camera si ce prefera fiecare.

Sunt de asemenea preferate piesele de mobilier scunde, deschise. Daca ii vei asocia mobilei din living si o masa de cafea spre exemplu, aceasta ar fi bine sa aiba sticla si o structura din fier.

Stil minimalist

Stii principiul less is more? Ei bine, se potriveste de minune aici. Nu este gresit nici sa alegi stilul scandinav, recunoscut pentru simplitate. Poti gasi elemente de decor de acest gen si in cadrul eshop-ului decodepot.ro. In asa fel, vei lasa mai multa lumina naturala sa intre in casa, iar acest artificiu te ajuta sa creezi impresia unui spatiu mai mare.

Un alt aspect de avut in vedere este mobilierul multifunctional. Intr-un apartament cu doua camere trebuie sa fii cat mai practic. Daca spatiul nu iti permite sa incluzi prea multe decoratiuni interioare, mizeaza pe exploatarea fiecarui centimetru – oglinzile sunt de efect, utile de asemenea, vor crea impresia spatiului extins, tablourile infrumuseteaza si nu ocupa loc inutil, fiind suspendate.

Mergand pe ideea lucrurilor practice, vei face din anumite elemente decoratiuni atractive: o vaza o alegi sa fie nu una simpla si banala, ci din sticla aurie spre exemplu, din ceramica, lucrata manual sau ai de ales din atat de multe variante de la DecoDepot; ceasul va fi si el o atractie vizuala si il vei alege in concordanta cu stilul dorit – ce ai spune de unul metalic, negru cu pietre, modern?

Corpurile de iluminat joaca si ele un rol important. Rolul este evident unul practic, dar poti miza pe cateva alegeri care fac din astfel de elemente decoratiuni potrivite pentru o casa primitoare si amenjata cu bun gust. In timp ce lampa, veioza sau lumanarile de pe masa pot crea o atmosfera intima, lustrele sunt cele in seama carora lasi misiunea importanta – de a oferi lumina potrivita pentru intreaga incapere.

Lampi in stil industrial, lustra in forma de colivie si o nebunie de alte idei ingenioase si la capitolul iluminat regasim la DecoDepot.

Share on Google Plus

Leave a comment